Referenties

Na een volkomen toevallige ontmoeting heb ik met mijn hond Lara, een Duitse staande korthaar, een z.g. proeflesje gedaan. Bij Ingrid is het niet het bekende hondenlesje, maar een baas/hond les, waarbij de "baas" echt moeite moet doen om alle vragen van Ingrid (die oprecht geïnteresseerd is!) te beantwoorden. Je letterlijk en figuurlijk samen met je hond heel veel zaken door, leuke en minder leuke, maar wel met duidelijke conclusies.

Het werd crystal-clear dat mijn stemming en gedrag direct invloed op Lara hebben. Bij een hond bestaat acteren niet! Daar ben ik goed achter gekomen.

Door in totaal 4 gesprekken ben ik meer relaxed geworden, heb ik een beter inzicht in het denken van Lara gekregen en weet ik zeker dat ik er nog niet ben, maar het begin is er.

En... Met Lara gaat jet 100% beter! Hondenbaan-Coaching beveel ik aan voor iedereen die meer plezier wil in zijn of haar leven samen met de hond. Super!

Opmerking: Als wij op hetzelfde moment in een wandelgebied lopen als Ingrid, dan is Lara niet te houden en speurt zij Ingrid op!

 

Jan Fraterman, oktober 2017

 

 

Op een prachtig plekje midden in de natuur, heb ik met Ingrid en hond Rowan gewerkt aan het thema
'grenzen stellen'. Met een open houding en veel inlevingsvermogen liet Ingrid mij oefeningen met Rowan doen,
die perfect aansloten op mijn thema.
Rowan hield mij een spiegel voor en liet mij dingen zien en ervaren. Dit begon al meteen toen Rowan reageerde
op mijn gestreste houding bij aankomst door heel onrustig te worden en te trekken aan de riem. Dat gaf mij veel duidelijkheid over mijn emoties en gedrag en wat het verschil is tussen voelen (hart) en denken (hoofd).
Ongelooflijk hoe een hond reageert op de stemming en het gedrag van een mens! Ik heb veel geleerd van deze
voor mij zeer waardevolle sessie en ik kan 'Hondenbaan' van harte aanbevelen!

J. Roeleveld, Loopbaan- en mobiliteitsadviseur

 

 

Tijdens de coachsessies met Ingrid en haar hond Jazz was Ingrid oprecht in mij geïnteresseerd en luisterde ze
met 100% aandacht. Door het stellen van (de juiste) vragen, liet Ingrid me dieper nadenken. Ze zette Jazz in als hulpmiddel bij oefeningen, die ze goed afstemde op datgene, waaraan ik wilde werken en wat ik wilde bereiken.
Dit heeft me diverse nieuwe inzichten gebracht, maar voornamelijk doen ervaren. Zo hebben Ingrid en Jazz me laten inzien dat ik me niet schuldig hoef te voelen over het aannemen van hulp
. Ik hoef niet alles op eigen kracht te kunnen.
Ingrid is een warme persoonlijkheid, bij wie je je op je gemak voelt en die niet oordeelt. Ze helpt je vooruit!

M. Hover,  Grafisch vormgever